Naslovnica POLITIKA Hitno smijeniti Upravu Autocesta FBiH: EIB traži poništenje namještenog natječaja na dionici...

Hitno smijeniti Upravu Autocesta FBiH: EIB traži poništenje namještenog natječaja na dionici Počitelj – Zvirovići

Podijeli objavu
Foto: Brotnjo.info

Europska Investicijska Banka (Banka) danas je dostavila JP Autoceste FBiH (JPAC) pismo u kojem traži da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj-Zvirovići ponovi. 

Naime, Banka smatra da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima, priopćeno je iz Autoceste FBiH, prenosi Vecernji.ba.

Navedeno je da su istim prekršene odredbe o povjerljivosti iz Ugovora o financiranju zaključenog između BiH i Banke iako je uprava JPAC učinila sve da zaštiti integritet procesa evaluacije ponuda koji je započeo 17. srpnja 2017. godine.
“U tom smislu, Banka u svom pismu nudi eksperta koji će, o trošku Banke, pomoći JPAC u ponovljenom postupku. Uprava JPAC ni na koji način ne želi ugroziti partnerski odnos s Bankom kao jednim od ključnih financijera u izgradnji Koridora Vc te će nastaviti komunkaciju s Bankom u želji da se proces imenovanja eksperta i ponovnog raspisivanja natječaja provede što je prije moguće”, navodi se u priopćenju.

Iako najbolji, Hering izbačen s natječaja za Zvirovići – Počitelj, Europska banka traži provjeru