Naslovnica CRNA KRONIKA FACEBOOK SE POGUBIO Blokirali i portal Narod.hr!

FACEBOOK SE POGUBIO Blokirali i portal Narod.hr!

Podijeli objavu

Blokade od strane facebooka se nastavljaju. Administratori portala Narod.hr dobili su obavijest kako je njihova facebook stranica blokirana na tri dana.

Facebook Narod.hr-u, pozivajući se na svoje Standarde zajednice, prijeti povlačenjem stranice ne navodeći konkretno o čemu se radi. Ovo je već drugi put u nekoliko dana da Facebook blokira stranicu portala.

Mnogima u Hrvatskoj blokirani su profili zbog prijava nakon izražavanja pozitivnog stava o generalu Slobodanu Praljku. Svi se naši tekstovi objavljuju u skladu sa Standardima zajednice Facebook, a u ovom slučaju radi se o cenzuri na društvenim mrežama radi lažnih prijava.

Standardi zajednice Facebooka ne dopuštaju govor mržnje, no lažnim prijavama za govor mržnje se ograničava sloboda govora na društvenim mrežama.

Udruga U ime obitelji uputila je dopis predsjedniku Vlade, g. Andreju Plenkoviću, ministru pravosuđa, g. Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova, g. Davoru Božinoviću, u kojem ih poziva da u najkraćem roku osiguraju prekid cenzure koju u Republici Hrvatskoj provodi društvena mreža Facebook.

U međuvremenu naši članci ne dolaze do dijela čitatelja koji ih „otvaraju“ preko društvenih mreža, niti se mogu dijeliti preko Facebooka – piše Narod.hr.

IZVORNarod.hr
Podijeli objavu