Naslovnica CRKVA Pođi i ti na mise zornice!

Pođi i ti na mise zornice!

Podijeli objavu

Adventske zornice imaju neku posebnu draž. Jedni kažu da jedva čekaju da pođu na tu ranu jutarnju euharistiju, da se tamo raspjevaju i da se u ranu zoru nekako duhovno osvježeni vraćaju kući.

Drugi pak kažu da im je teško misliti na te dane, jer bi htjeli svaki dan prisustvovati zornicama, a ipak je teško rano ustajati svaki dan.

Prvi kršćani su povezivali materijalnu noć i noć duše. Noću su odlazili na sastanke i tamo molili i slavili euharistiju kako bi doživjeli zoru svojih osjećaja, savjesti i duše, a onda izlazeći sa sastanaka doživjeli i kraj noći. Tako očekujući u svojim zornicama Božić, kršćani očekuju i konac svijeta, dolazak Isusa Krista, a to znači dolazak boljeg društva, dolazak mira, razumijevanja među ljudima, dobrote i topline u srcima.

Čovjek stisnut grijehom ne vidi više nade. Svima njima žele zornice reći da će zora sigurno stići. Jer »Sunce pravde« dolazi u Isusu iz Nazareta. Svaki Božić obnavlja tu nadu. Crkva dovikuje čovječanstvu da se nada, Crkva želi pridignuti one koji su slomljena srca, da ožive.

Zora već sviće, dolazi dan i kraj tvojih muka. Ustani ranije, sjedni na rub kreveta i zavapi Bogu. Sjeti se da te on voli, to više što si patnik. Sjeti se da je Bog svemoguć, prihvati svoje muke i predaj ih u njegove ruke. Doživjet ćeš kako prihvaćena patnja oslobađa od patnje kad je s Isusom. Nemoj očajavati. Dan se bliži.

Mise zornice svaki dan osim nedjelje služit će se u svim župnim crkvama u Brotnju s početkom u 6:00 sati.

Pođi i ti na zornice! 

I ove godine, od 4. prosinca, u župnoj crkvi započinju Mise zornice u 6 sati. Svete Mise u 7 sati neće biti, a misne nakane koje su primljene bit će u 6 sati. Pozivamo vas na sakrament sv. ispovijedi svako jutro od 5:30, pa do 5:55. Ukoliko se ne stignete ispovjediti do početka Mise, imat ćete mogućnost i nakon Mise zornice. Molimo vas da svoju ispovijed ne ostavljate za zadnje dane, jer će nam tada biti nemoguće sve vas ispovjediti.

Ovo je jedinstveno vrijeme kada je cijela župa na okupu u župnoj crkvi. Pozivamo vas sve da sudjelujete, a pogotovo da potičete djecu i mlade na dolazak, te tako doprinesete zajedništvu u župi.  Nadamo se da ćete ove Mise zornice iskoristiti kao jednu duhovnu pripravu za svetkovinu Rođenja Gospodinova.

IZVORZupaCerin.info
Podijeli objavu