Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Tekst Milenka Čilića u povodu Haške presude i smrti generala Praljka

  Tekst Milenka Čilića u povodu Haške presude i smrti generala Praljka

  Podijeli objavu

  General hrvatskih srdaca, visok, stasit, vojskovođa i general; čovjek čije su oči blistale mirom, ljubavlju i prodirale u našu nutrinu do srca, ocjenjujući nas u hipu sekunde jesmo li za dom, mir, igramo li srcem za ono što nas učiniše naši djedovi i roditelji-nestao je hrabro i ponosno.

  Nije se pomirio sa onim zbog čega pati njegov narod Hrvati, a to su političke igre koje nas vraćaju u tamu, tamo gdje sile zla načinju bit svakog čovjeka – pravo na slobodu koja je svima jednaka.

  Gledajući dato pravo svakom čovjeku od Boga na Slobodan izbor – zbog čega to Hrvati ne mogu imati onda pravo ravnopravnosti, jednakosti, suživota u miru kojeg smo bili i bit ćemo uvijek spremni ponuditi bez preglasavanja, nepoštivanja, manipulacija činjenicama, zlorabom prava na život bez straha od Božjeg.

  Generale, posljednji atom snage si uložio u obranu mira, ljudskosti, ljubavi spram svoga roda i ponovno spremno ostao vjeran idealima za koja se svaki od nas mora žrtvovati do zadnjeg daha. Tvoj duh neka svijetli vječno u nama i neka bdije nad našom Domovinom. Laka ti Hrvatska gruda. Hvala ti!

  Podijeli objavu