Naslovnica CRNA KRONIKA Posljednje sekunde generalova života: Valentin Ćorić pokušavao oživjeti Slobodana Praljka u Haškoj...

Posljednje sekunde generalova života: Valentin Ćorić pokušavao oživjeti Slobodana Praljka u Haškoj sudnici

Podijeli objavu

Istraga o šokantnom završetku mandata haškog suda traje – no čini se da sud nije kazao točnu informaciju: oni su tvrdili da je general Praljak preminuo tek u bolnici. Ivana Petrović s Nove TV donosi nove detalje jučerašnjih zbivanja u sudnici.

”General Slobodan Praljak je preminuo u sudnici malo nakon što je popio smrtonosnu tekućinu. O kojoj je tekućini riječ još se ne zna”, javila je reporterka i urednica vanjske politike Nove TV Ivana Petrović iz Haaga.

Ispričala je kako je doznala od nekoliko odvjetničkih timova da je Praljak sat i pol ležao na nosiljci, da je liječnik stigao prilično kasno, da nije imao niti stetoskop. Sve je bilo veoma kaotično. Najprije ga je pokušavao oživjeti suosuđenik Valentin Ćorić, prije nego su ostale optužene smjestili u tamnicu da pričekaju do nastavka rasprave.

Bilo je jasno da je preminuo u trenutku kada su zaštitari prišli njegovoj odvjetnici gospođi Pintar i pitali je koja je godina njegova rođenja.

Nije poznato na koji je način Praljak tekućinu koju je popio unio u sudnicu, je li to donio iz pritvora, ako je donio iz pritvora, na koji je način uneseno u pritvoru.

Visoki izvori iz hrvatske diplomacije potvrdili su da je umro u sudnici i već mrtvog su ga prevezli u bolnicu.

Haški sud pokušava oprati ruke od svega, pa su na službenoj web stranici objavili nevjerojatnu laž da je general preminuo u bolnici, što nikako ne odgovara istini. On je preminuo u Sudnici 1 tog sotonskog suda!

Petrović napominje da ne bi rekla da je sud lagao, nego smatra da su htjeli kupiti vrijeme da se konsolidiraju i da priopće svim stranama kojima to trebaju priopćiti i da se generalovo tijelo otpremi u bolnicu.

U tijeku su dvije istrage, jednu provodi nizozemska policija, drugu međunarodne snage Ujedinjenih naroda.

S obzirom na to da se radi o dvije istrage, one bi mogle trajati danima, a o rezultatima će biti obaviješteno hrvatsko diplomatsko predstavništvo i obitelji.

Obdukcija će biti obavljena u petak, te bi nakon toga njegovo tijelo moglo biti otpremljeno u Zagreb da ga preuzme njegova obitelj.

IZVORDnevnik.hr
Podijeli objavu