Naslovnica KULTURA Aukcija umjetničkih slika nastalih na likovnoj koloniji fra Didak Buntić od 2004....

Aukcija umjetničkih slika nastalih na likovnoj koloniji fra Didak Buntić od 2004. do 2016. godine

Podijeli objavu

Župni ured Gradnići i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Didak iz Gradnića napravili su katalog u kojemu se nalazi preko 190 umjetničkih slika nastalih na likovnoj koloniji Didak od 2004. do 2016. godine.

U tijeku je aukcija, tj. njihova prodaja, a nakon završetka iste bit će upriličena dobrotvorna večera na kojoj će biti uručene slike kupcima.

Sav prihod od aukcije ide za izgradnju Župne dvorane u Gradnićima koja je zamišljena kao jedinstveni kulturni centar na ovom području, ali i obnovu Župne kuće.

Župa Gradnići je najstarija župa u Brotnju, čuva mnoga blaga, a od 2004 .godine domaćin je manifestacije u čast fra Didaku Buntiću, velikome čovjeku rodom iz Paoče.

Tijekom ovih godina župa se obogatila s mnogobrojnim cjenjenim imenima iz područja kulture, umjetnosti i glazbe. Ona zaslužuje da njena zdanja budu do kraja obnovljena i izgrađena te tako u sljedećim godinama krene prema još većim ostvarenjima. Ovom prilikom upućen je poziv svim poduzetnica, ali i ostalima koji žele utkati svoje ime u izgradnju ovog projekta da  se kupnjom slike pridruže spomenutoj aukciji.

Svi zainteresirani informacije mogu dobiti u Župnom uredu Gradnići na broj telefona 036/642-006 ili kod predsjednika HKUD-a Didak gosp. Roberta Jurešića na broj 063/898-888.

 

Podijeli objavu