Naslovnica KULTURA Predstavu „Smak svita“ možete pogledati 28. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u...

Predstavu „Smak svita“ možete pogledati 28. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru

Podijeli objavu

Nakon premijerne izvedbe na Didakovim danima u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, te potom i u Međugorju, predstava Smak svita koju izvodi dramska sekcije HKUD-a „Didak“ biti će ponovno izvedena u Mostaru, ovoga puta u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Autor predstave je Dragan Komadina, za režiju potpisuje Robert Pehar.

Protekle dvije izvedbe s velikim zanimanjem pratio je veliki broj gledatelja kako u Mostaru, tako i u Međugorju.

Svi oni koji su propustili dosadašnje izvedbe istu mogu pogledati u utorak 28. studenoga u HNK Mostar.  Moći će vidjeti kako to glumci amateri iz župe Gradnići dočaraju priču koja povezuje fra Didakovo i današnje vrijem prikazujući kontrast života u dva vremenska razdoblja na istom mjestu.

Inače, radnja predstave odvija se u obiteljskoj kući u Bapskoj, no uz to što gledatelji mogu „zaviriti“ u život Tomislava i njegove majke Karoline Galić, koje muče izazovi današnjice, gledatelji također mogu, kroz dnevnik koji Tomislav čita, doznati kako je prošla prva noć dječaka Bože koji je 1917. u pratnji fra Didaka Butnića došao u Slavoniju bježeći pred gladi koja je pokucala na sva vrata u Hercegovini.

Nagrađivanoj Dramskoj sekciji iz župe Gradnići „Smak svita“ je, nakon predstava „U godinama gladi“ i „Učiteljice“, treća predstava kroz koju HKUD „Didak“ snažno progovara o životu i djelu fra Didaka Buntića.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu