Naslovnica POLITIKA Bakir zaprijetio iz Mostara: Dobit će konflikt, dobit će rat, dobit će...

Bakir zaprijetio iz Mostara: Dobit će konflikt, dobit će rat, dobit će odgovor!

Podijeli objavu

U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih organizacija tzv. ARBiH HNŽ, a u povodu 25 godina od formiranja 4. Korpusa tzv. ARBiH organizirana je Svečana akademija.

Događanju u dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” nazočio je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je održao i prigodno obraćanje, prenosi Klix.ba.

“Svi su bili protiv nas, čak i neki Bošnjaci u Krajini, potpuno smo biti odvojeni od svijeta, pravo čudo. Ljuti me zato, što to herojsko vrijeme ne prepoznaju, što se trude da zaborave. Izazvao sam reakciju naših filmaša koji dobijaju oscare po svijetu, zlatne medvjede i svaka im čast. Samo kako primijete da u našem narodu ima svega i švercera i neljudi, a ne primjete heroje, kako ne primjete Hujku. Zar to nije vrijedna priča za jedan film”, zapitao se Izetbegović.

Borba za jedinstveni Mostar nije još završena, nastavio je Izetbegović, ono što danas možemo obećati je da ćemo se i dalje boriti za ono za šta se borio Hujka i njegovi suborci.

“Mostar će biti jedinstven, bosanski, hercegovački i europski i svjetski grad. Ujedinit će ga Mostarci bez obzira kojem narodu pripadali i neće biti poraženi u ovom gradu ni Hrvati, ni Bošnjaci, ni Srbi, neće pobjediti ni srpske i hrvatske vojske kad se ujedine protiv Bošnjaka, neće Hrvati nadjačati Bošnjake i neće Bošnjaci nadjačati Hrvate. Nadjačat će normalni i dobri ljudi iz svih ovih korpusa”, nastavio je Izetbegović svoje obraćanje.

Ono što su neprijatelji u ratu nisu uspjeli napraviti, neće kaže Izetbegović ni danas, perfidnim političkim igrama.

“Slomili su zube na 4. Korpusu, a slomit će zube i u nadmetanju s nama u miru, prije ili kasnije će odustati. Bit će proslava paradržava, bit će nagrađivanja zločinaca, biti će pompeznih dočekivanja ratnih zločinaca kad se budu vraćali iz Haaga, biti će pokušaja da se nas natjera na šutnju, iduća godina će biti teška. Međunarodna zajednica se pasivizirala i sad neki misle da mogu mirnodobskim sredstvima završiti ratne ciljeve”, kazao je Bakir Izetbgović.

Daytonski sporazum je kao betonski okvir, kazao je dalje Izetbegović, ne mogu mu ništa, jedino da narod pomaknu, a to se ne smije dopustiti.

“Nema na tvrde i bezobrazne prijetnje, „mehkih odgovora“. Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu BiH, ako misle da mogu podijeliti Mostar, …, onda ću im ja danas odgovoriti, dobit će konflikt, dobit će rat, dobit će odgovor. Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti”, ustvrdio je Izetbegović.

IZVORKlix.ba
Podijeli objavu