Naslovnica GOSPODARSTVO Iako širokobriješki Hering ima najjeftiniju ponudu Euro-asfalt će graditi dionicu u Hercegovini?

Iako širokobriješki Hering ima najjeftiniju ponudu Euro-asfalt će graditi dionicu u Hercegovini?

Podijeli objavu

Uprava “Autocesta FBiH” odlučila je da je konzorcij kojeg čine austrijski “Strabag” i bh. kompanija “Euro-Asfalt” ispunio sve potrebne uvjete iz natječaja prema kojima bi trebao graditi dionicu autoceste na Koridoru Vc Počitelj – Zvirovići.

Ukupna vrijednost tog projekta iznosi 200 milijuna maraka, a dionica je duga 11 kilometara, prenosi ABCportal.info.

Ovu informaciju potvrdio je za današnji “Dnevni avaz” Adnan Terzić, direktor “Autocesta FBiH”. No, konačnu odluku treba donijeti Europska investicijska banka (EIB) koja kreditira gradnju ove dionice.

Uprava “Autocesta” se odlučila za konzorcij nakon razmatranja svih ponuda. Ta odluka poslana je EIB-u na odobrenje i o stavu te banke ovisi hoće li posao biti dodijeljen “Strabagu” i “Euro-Asfaltu”.

Financijski najnižu ponudu poslao je konzorcij koji čine kompanije iz Kine i Azerbejdžana, zajedno sa širokobriješkim Heringom. No, zaključeno je da taj konzorcij nije dao garancije kakve su tražene u natječaju, dok su garancije “Strabaga” i “Euro-Asfalta” ocijenjene valjanim.

Terzić kaže da su tu ponudu poslali EIB-u i da im je prekjučer stigao odgovor iz banke da se ona ipak mora dopuniti.

– EIB sad kaže da treba dopuniti evaluacijski izvještaj, da trebamo pojasniti neke stvari. To ćemo i uraditi. To nije sporno. Mi i dalje stojimo kod ponude koju smo poslali, a to su “Strabag” i “Euro-Asfalt”. Na tu ponudu smo se odlučili i nju ćemo elaborirati i sve pojasniti, rekao je Terzić.

IZVORABCportal.info
Podijeli objavu