Naslovnica KULTURA Treći roman Anite Martinac „Od Franje do Franje“ u četvrtak 9....

Treći roman Anite Martinac „Od Franje do Franje“ u četvrtak 9. studenog će biti predstavljen i u Zagrebu

Podijeli objavu

Nakon što je predstavljen u Čitluku, Mostaru, Osijeku, Vinkovcima i još nekim mjestima,  treći povijesni roman poznate hrvatske književnice Anite Martinac „Od Franje do Franje“, koji je objavljen u zajedničkoj nakladi Matičinih ogranaka iz Čitluka i Vinkovaca,  u četvrtak 9. studenog će svečano biti predstavljen  i u Zagrebu.

Predstavljanje tog vrijednog književnog djela  održat će se u 19 sati u prostorijama Hrvatske kulturne zaklade Hrvatsko slovo (Hrvatske bratske zajednice 4), koja je zajedno s OMH Čitluk i organizator tog kulturnog događaja.

Treba istaknuti da je nakon romana „Medaljon“ i „Posljednji“, treći autoričin  novi roman „Od Franje do Franje“ predstavlja izuzetno vrijedno povijesno  književno  djelo koje će zagrebačkim ljubiteljima pisane riječi potanko približiti: Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, poznati hrvatski književnici Mile Pešorda i Stjepan Šešelj te autorica Anita Martinac. Inače, taj veliki kulturni događaj svojim će  nastupom na glasoviru uveličati  akad. prof. Branka Grakalić.

Kažimo da je njezin roman „Od Franje do Franje“ objavljen sredinom rujna za „Dane berbe grožđa“  kada je  i premijerno predstavljen u prepunom čitlučkom hotelu Brotnjo.

Spomenuti roman Anite Martinac još jedno je izuzetno vrijedno književno djelo koje predstavlja svojevrsni povijesni dokument nastao vrhunskom autoričinom obradom prema istinitoj priči glavne junakinje Anice Škrobo,

Taj roman  vrlo upečatljivo i vjerodostojno oslikava stradanje hrvatskog naroda u Hercegovini, ali i u Hrvatskoj, počevši od Austrougarske, prve i druge Jugoslavije i velikosrpskog terora pa sve do osamostaljenja Republike Hrvatske i Domovinskog rata.

Sama autorica nam je rekla kako u tom romanu uspoređuje činjenice iz Drugog svjetskog rata s Domovinskim ratom i nekim doticajima, povlačeći zapravo jednu povijesnu paralelu kroz istinite životne priče.