Naslovnica SPORT Baka Slišković: Ja sam uvijek Hercegovac, a granica s Bosnom je...

Baka Slišković: Ja sam uvijek Hercegovac, a granica s Bosnom je na Bradini!

Podijeli objavu

Zrinjski će danas protiv Radnika (14.30 sati) nastojati popraviti dojam pred svojom publikom.

U tri zadnja kola Mostarci su u odnosu na konkurente prosuli veliku bodovnu prednost.

I prije je bilo kriza…

Šef struke Zrinjskog Blaž Slišković na to je rekao:

– Zrinjski je navikao i na negativne nizove, bilo je toga i prošle sezone, ali smo se nakon toga digli i osvojili naslov. Kad smo bili u uzlaznoj putanji, rekao sam da će kriza kad-tad doći. Nije to kriza kvalitete u igri, ali rezultatski jest, jer po prikazanoj igri, nismo trebali ostvariti te rezultate. Bodovno smo daleko od očekivanoga, ali eto, dogodilo se da od 9 mogućih mi uzmemo jedan i sada opet krećemo s nule. Nisam govorio ni s 8 bodova viška da ćemo biti prvaci, da je to već gotova stvar. Očekivali smo mnogo više, ali što je tu je. Sad je pred nama pet utakmica gdje se nadamo maksimalnom učinku. Izvukli smo pouke iz negativnog niza, da bez maksimalnog zalaganja nema rezultata. Ne kažem da je ovo bila neminovnost, ali bolje da se dogodilo sada nego u Ligi 6, gdje će svaki bod i utakmica odlučivati o prvaku – kazao je Baka.

Slišković je dobio podršku klupske Uprave, koja je kroz jedno priopćenje jasno pokazala kako on još uvijek ima podršku. Ogorčen je bio na neke natpise prošlog tjedna.

Izvrtanje riječi

– Što god ja kažem, to se okrene. Izgleda da je najbolje na konferencijama govoriti “jest, tako je, bit će”. Ja poslije utakmice sa Širokim kažem pozitivno, misleći kako mi je drago da je jedna momčad iz Hercegovine naučila odugovlačiti, jer i to je sastavni dio igre. Ali isto tako sam to rekao s ironijom, jer ono je cirkus. A oni mene svrstavaju da dijelim Hercegovinu i Bosnu, kako sam nacionalist, da sam ustaša. “Tko je vodio reprezentaciju, tek sada izlazi na vidjelo”, pisalo je na nekim portalima. Pa, ja sam uvijek Hercegovac, ja znam kako je granica između Hercegovine i Bosne na Bradini. Ne mogu reći da sam Bosanac. Ako kažem da sam Hercegovac, ne dijelim BiH na Bosance i Hercegovce. Ja sebe nazivam Hercegovcem, i drago mi je što sam Hercegovac. Ako kažem da je jedna momčad iz Hercegovine konačno naučila odugovlačiti igru, aludirajući na to kako su još od bivše Jugoslavije poznati sportski mangupluk znali igrači Slobode i Sarajeva, koji Velež nikad nije znao. Tu sam ja mislio na taj sportski mangupluk. Onda sam rekao “drago mi je kako je netko to naučio”. I ja bih volio da i moji igrači krenu to učiti. Odete u Sarajevo, pa i njihovi sakupljači lopti su izverzirani, znaju u svakom trenutku kako reagirati, ide lopta prema njemu, on se okrene… Naša djeca odmah uzmu loptu i vraćaju je. Sve se to uči, a mi to još nismo naučili. U tom smislu ja kažem da mi je drago da je ekipa iz Hercegovine to uspjela, i onda me tamo prozivaju. Zanimljivo da su prvi natpisi objavljeni na portalu koji financiraju strane zemlje…, neću svašta pričati jer ću opet ispasti ovakav ili onakav – ispalio je Sliškovć.

Radnik izašao iz krize

O svom statusu na klupi Zrinjskog, Slišković je bio jasan.

– Kad osjetim kako momčad nije uz mene, sam ću otići. Ne treba me nitko preko novina smjenjivati. Ja sam i u reprezentaciji BiH dao ostavku poslije Grčke, kada sam vidio kako momčad nije uz mene. Ne trebaju mene portali smjenjivati. Bit svega je kako nisam nacionalist, niti dijelim BiH koja je jedna zemlja, ali Bosna je gore, a Hercegovina dolje. BiH poštujem kao državu, rođen sam ovdje, igrao sam za nju kad nitko nije htio 1992. i radio u reprezentaciji od 2000. godine kad sam ovdje proglašavan izdajnikom. Sada u nekim prostorijama Zrinjskog imaju fotografije reprezentacije BiH. Kako se neki ljudi promijene za sekundu, a Blaž Slišković 2000. od tih istih prozivan izdajicom. Gdje ste bili 2000. kad je grmjelo – zapitao se Slišković.

Plemići će danas protiv Radnika igrati na domaćem terenu.

– Izašli su iz krize. Stanka im je dobro došla. Igra koju je Radnik prikazivao, a nije osvajao bodove, sad dolazi na naplatu. Žile dobro vodi momčad. Ovo je opasna utakmica za nas. Moramo se dobro potruditi – zaključio je Baka.

IZVORVečernji List
Podijeli objavu