Naslovnica DRUŠTVO Poginulim braniteljima Brotnja odana počast kod Spomen križa

Poginulim braniteljima Brotnja odana počast kod Spomen križa

Podijeli objavu

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i suborci poginulih branitelja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svi nazočni kod Spomen križa u Čitluku danas su se, s osjećaje neizmjerne zahvalnosti i poštovanja, poginulih branitelja prisjetili i u skrušenoj molitvi koju je predvodio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, a nakon odavanja počasti poginulim braniteljima kod Spomen križa, u čitlučkoj župnoj crkvi slavljena je misa za poginule branitelje.

Misno slavlje predvodio je fra Miro Šego, koji je u dijelu svoje propovijedi kazao kako su prošle godine od stradanja branitelja i vremena kada smo svi na svojoj koži osjetili nedostatak mira, ali da je važno sačuvati uspomenu na branitelje i njihovu ulogu u Domovinskom ratu, te svoje pouzdanje, snagu i vjeru staviti u Božje ruke.

Kada se osvrnemo na sve ovo vrijeme koje je prošlo, zasigurno ćemo se složiti s piscem Knjige tužaljki koji kaže: „Dobrota Gospodnja nije nestala, milosrđe Njegovo nije presušilo.“. Iako  nam je na trenutak bio oduzet mir, mada se tuga uvukla u srce zbog onoga što smo proživljavali, svjedoci smo da kroz sve ovo vrijeme ipak Bog nije bio daleko od nas. Njegova dobrota bila je uz nas – kazao je fra Miro Šego.

Današnjim polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetom misom odana je počast svim poginulim i braniteljima Brotnja, a sutra u 15 sati u čitlučkom groblju Podadvor bit će otkriven i blagoslovljen spomenik za poginule hrvatske branitelje iz župe Krista Kralja. Spomen obilježje će blagosloviti župnik fra Miro Šego, a otkrit će ga gđa. Zora Marinčić.

Posted by Događajnica on Dienstag, 31. Oktober 2017