Naslovnica KULTURA Predstavljen roman “Od Franje do Franje” autorice Anite Martinac u Ilićima

Predstavljen roman “Od Franje do Franje” autorice Anite Martinac u Ilićima

Podijeli objavu

Bakon premijernog predstavljanja novog romana “Od Franje do Franje” autorice Anite Martinac, krajem rujna u Čitluku, te nakon vrlo uspješnih predstavljanja u Beču, Osijeku i Vinkovcima, a u iščekivanju prvog predstavljanja u Mostaru, privilegija je pripala rodnom mjestu autorice, te je počastila Iliće izuzetno zanimljivom večeri.

Organizatori  predstavljanja novog romana autorice Martinac je udruga Framost, koja je u sklopu manifestacije Dani sv. Franje Asiškog u Ilićima u Domu sv. Franje tijekom ovog mjeseca napravila bogat kulturni sadržaj. O romanu je govorila Dijana Zovko, a program je modelirao Marinko Jurić. U glazbenom dijelu nastupili su Eva Martinac, zbor “sv. Ante 1939” i zbor djece i mladih sv. Franje.

Brojni posjetitelji imali su prigodu čuti mnogo zanimljivosti iz stvaranja trilogije romana Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje ove plodonosne autorice. O povijesnim temama i njihovim refleksijama na današnjicu, te o biografijama obrađenih likova, susreti sa svjedocima i način rada u skupljanju materijala, kao i dosadašnje književne kritike o ovim uspiješnicama. Duhovna dimenzija, socijalne teme, vremeplov i povijesne činjenice, kao i zanimljivu ljubavnu priču autorica je uplela u romansiranu cjelinu prateći kao i u ranijim romanima stvarne osobe a kroz njihove likove prikazujući način života

Na koncu programa fra Luka Marić je zahvalio Aniti što je u Danima sv. Franje u svojim rodnim Ilićima upriličila predstavljanje romana u nadi da će se ovakva i slična kulturna događanja nastaviti te najavio proslavu sv. Huberta zaštitnika lovaca i lovstva.

A roman Od Franje do Franje autorica Martinac uskoro će predstaviti u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, nakon već najavljenih predstavljanja u Zagrebu i Rijeci u mjesecu studenom, priopćeno je.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu