Naslovnica KULTURA FOTO: Predstava „Smak svita“ odigrana u Međugorju

FOTO: Predstava „Smak svita“ odigrana u Međugorju

Podijeli objavu

U međugorskoj Dvorani Ivana Pavla II, glumci Dramske sekcije HKUD „Didak“ sinoć su odigrali predstavu „Smak svita“ autora Dragana Komadine, za koju režiju potpisuje Robert Pehar.

Treću predstavu Dramske sekcije HKUD „Didak“ s velikim zanimanjem pratio je veliki broj gledatelja u Međugorju, a tako je bilo i na premijernoj izvedbi u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Glumci amateri iz župe Gradnići na pozornici u Međugorju dočarali su priču koja povezuje fra Didakovo i današnje vrijem prikazujući kontrast života u dva vremenska razdoblja na istom mjestu. Radnja predstave odvija se u obiteljskoj kući u Bapskoj, no uz to što gledatelji mogu „zaviriti“ u život Tomislava i njegove majke Karoline Galić, koje muče izazovi današnjice, gledatelji također mogu, kroz dnevnik koji Tomislav čita, doznati kako je prošla prva noć dječaka Bože koji je 1917. u pratnji fra Didaka Butnića došao u Slavoniju bježeći pred gladi koja je pokucala na sva vrata u Hercegovini.

Nagrađivanoj Dramskoj sekciji iz župe Gradnići „Smak svita“ je, nakon predstava „U godinama gladi“ i „Učiteljice“, treća predstava kroz koju HKUD „Didak“ snažno progovara o životu i djelu fra Didaka Buntića.

Posted by Događajnica on Donnerstag, 26. Oktober 2017

IZVORCitluk.ba
Podijeli objavu