Naslovnica POLITIKA Održana 60. sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije

Održana 60. sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije

Podijeli objavu

Na današnjoj, 60. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Informaciju Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ o stanju u obrazovanju u školskoj 2017./2018. godini s aspekta pravnoga okvira, odgojno-obrazovnih procesa i ustanova, preko materijalnih i kadrovskih uvjeta.

U Informaciji, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, posebno je istaknuto kako je potrebno donošenje novih zakonskih propisa i podzakonskih akata, koji bi cjelovito i sustavno regulirali područje obrazovanja. Također, predložene su i mjere za poboljšanje stanja u obrazovanju usmjerene ka kvalitativnom poboljšanju i unaprjeđenju cjelovitog obrazovnog sustava.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju prava na naknadu plaće i visine naknade ženi-majci u radnom odnosu kod korisnika Proračuna HNŽ za vrijeme porodiljinog odsustva. Odlukom je utvrđeno pravo na naknadu plaće u ukupnom iznosu 80% plaće koju je žena-majka ostvarila u mjesecu prije stupanja na porodiljino odsustvo.

Na današnjoj sjednici, Vlada je prihvatila Nacrt Sporazuma o sufinanciranju izravne tehničke potpore Projekta Integriranog lokalnog razvitka (ILDP). Sudjelovanjem u Projektu Vlada će dobiti potporu kako bi bio afirmiran funkcionalan sustav za planiranje i upravljanje razvitkom.

Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju utroška 210.000 KM za unapređenje rada medijskih kuća i redovito praćenje provedbe Programa rada Vlade i drugih institucija HNŽ.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu