Naslovnica DRUŠTVO Dokumentarac o Međugorju: “Trijumf” – film o proročanstvu koje se odvija pred...

Dokumentarac o Međugorju: “Trijumf” – film o proročanstvu koje se odvija pred našim očima

Podijeli objavu

Američki redatelj snimio je dokumentarac o Međugorju. Film prati nekoliko priča koje se međusobno isprepliću, među kojima je i svjedočanstvo međugorske vidjelice Mirjane Dragičević Soldo i mladića Bena.

Američki redatelj Sean Bloomfield snimio je dokumentarni film The Triumph (Trijumf), koji govori o fenomenu Međugorja i svemu što se ondje događalo od 1981., kada su se dogodila prva ukazanja Djevice Marije.

Redatelj Sean Bloomfield i producent Zaid Jazrawi na dokumentarcu su radili zadnjih nekoliko godina. Dokumentarac, kako tvrde, „istražuje jedan od najvećih misterija u modernom svijetu“.

O filmu

Film prati nekoliko priča koje se međusobno isprepliću, među kojima je i svjedočanstvo međugorske vidjelice Mirjane Dragičević Soldo, „koja će svijetu otkriti deset tajni vezane s događajima za koje se kaže da će promijeniti svijet kakav poznajemo“. Osim nje, u filmu svjedoči i Ben, mladić koji je u Međugorje došao u potrazi za „smislom i boljim životom“.

„Ovo je bez sumnje jedan od najvećih povijesnih i duhovnih fenomena, koji se dogodio u povijesti čovječanstva, a velika je stvar da se događa upravo sada, tijekom našeg vremena – tijekom vašeg vremena. Osjećali smo da je vrlo važno omogućiti gledateljima da istraže taj fenomen otvorenim umom i srcem, te zatim odluče što učiniti“, rekao je producent Jazrawi.

„Postoji samo jedna opasnost za Međugorje…“

Hans Urs von Balthasar, jedan od najvećih teologa 20. stoljeća, izjavio je da postoji samo jedna opasnost za Međugorje – „da će ljudi proći kraj njega“, što se može reći i za film koji osvjetljuje tajnu malog hercegovačkog mjesta, iz kojeg dolazi „upozorenje svijetu, ali i poruka nade“, prenosi book.hr.

Cijeli dokumentarac na engleskom jeziku možete pogledati ovdje:

Medjugorje-info.com

Podijeli objavu