Naslovnica ZANIMLJIVOSTI VIDEO Kralj Saudijske Arabije putuje Boeingom 747 na kojemu piše „Bog te...

  VIDEO Kralj Saudijske Arabije putuje Boeingom 747 na kojemu piše „Bog te blagoslovio“

  Podijeli objavu

  U četvrtak navečer kralj Saudijske Arabije Salman stigao je u Moskvu na sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

  Dvojica lidera su na razgovorima u Kremlju učvrstili odnos ključan za određivanje cijene nafte u svijetu, koji bi mogli biti važni i za rješavanje sukoba na Bliskom istoku, prenosi Jutarnji.hr.

  Kralj Salman, prvi saudijski monarh koji je posjetio Rusiju dok je bio na vlasti, u Moskvu je vodio izaslanstvo koje je dogovorilo zajednička ulaganja vrijedna nekoliko milijardi dolara, čime su osigurana prijeko potrebna ulaganja ruskom gospodarstvu pogođenom niskim cijenama nafte i sankcijama zapada. S druge strane, Saudijci su izrazili želju za kupnjom ruskog raketnog sustava S-400, jednog od najboljih sustava protuzračne obrane na svijetu.

  No, posjet kralja Salmana nije počeo tako dobro. Štoviše, po 81-godišnjeg monarha, bilo je prilično “dramatično”.

  Naime, taman dok je Salman izlazio iz zrakoplova, pod njegovim nogama zaustavile su se pozlaćene pokretne stepenice kojima se kralj spušato prema ruskom tlu. Njegov pomoćnik odmah je uhvatio svojeg kralja kako se ovaj, ne daj Bože, ne bi ozljedio pri padu sa statičnih stepenica, a sam Salman bio je prilično zbunjen ovom iritantnom neugodnosti,

  Naposljetku se nekako spustio, ali ne prije nego što su trenutak uhvatile kamere svjetskih medija, a u svijesti javnosti urezali korisnici Twittera koji su ironično komentirali kako “treba moliti za Salmana u ovom teškom trenutku”.

  Iako su mediji posvetili pozornost pokretnim stepenicama, nitko nije komentirao natpis na arapskom i engleskom jeziku, koji je ispisan na prednjem dijelu kraljevskog zrakoplova Boeinga 747: „God Bless You“ odnosno „Bog te blagoslovio“. Teško da kod nas Hrvata možemo vidjeti išta slično…

   

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu