Naslovnica CRNA KRONIKA „Profesionalni vozač“ pretjecao kamionom pa izazvao prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene...

„Profesionalni vozač“ pretjecao kamionom pa izazvao prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene državljanke SAD-a i Kuvajta

Podijeli objavu
Foto: Facebook

Tijekom protekla tri dana iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 17 prijava (na području Mostara 12, na području Konjica 2, na području Stoca 1, na području Čapljine 1 i na području Jablanice 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 12 prekršaja; na području Mostara 9, na području Čapljine 2 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 28 prometnih nezgoda; na području Mostara 16, na području Konjica 6, na području Čapljine 3, na području Stoca 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Neuma 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, jedna osoba ozlijede neutvrđenog stupnja, a sedam osoba lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja MUP je izdvojio:

  • 09.2017. godine u PS Mostar Centar prijavio je S.Ć. provalu u kuću u izgradnji u ul. R. Bitange. Otuđene su dvije bušilice marki Bosh i Makita. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.

 

  • 09.2017. godine dogodila se prometna nezgoda na cesti M 17, u ul. Kolonija u Konjicu. U nezgodi su sudjelovali I.B. (1958) iz Sarajeva s vozilom marke Renault Scenic i biciklistkinja S.V. (1953) iz Konjica koja je zadobila teške tjelesne ozlijede. Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

 

  • 15/16.09.2017. godine, oko 01,15 sati, PU Čapljina je putem telefona izvjestila dežurna liječnica Doma zdravlja Čapljina da su pozvani u Gabelu, da ukažu pomoć osobama ozlijeđenim u nezgodi. Dolaskom na lice mjesta isti su zatekli dvije osobe koje su prevezli u DZ Metković jer se, kako je rekla, radilo o građanima R Hrvatske. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je na lokalnoj cesti, ispod motela Lav, zapazila vozilo marke VW Passat okrenuto na krov. U kontaktu s PP Metković isti su izvjestili da se radi o V.M. (1990) iz Solina koji je vozio spomenuto vozilo, i njegovoj supruzi M.M. (1993), također iz Solina, te da je M.M. zadobila lakše tjelesne ozlijede, dok je vozač V.M. prevezen za Split sa neutvrđenim stupnjem ozlijeda. Poduzete sve potrebne mjere.

 

  • 09.2017. godine u PS Mostar Sjever je prijavio B.Đ. iz Vrapčića da su u TR “Omega” u G. Vrapčićima došle dvije maloljetne osobe, te da je jedna od njih odvraćala pozornost djelatnici navedene trgovine, dok je druga iz blagajne otuđila određenu količinu novca. Patrola policije je utvrdila da se radi o Š.B. (2002) i M.B. (2008), nakon čega su isti pronađeni te je s njima obavljen razgovor u prisustvu njihovog oca. Š.B. je pritom priznao da je otuđio navedeni novac. O svemu su upoznati krim. policija i nadležni tužitelj, te poduzete sve potrebne mjere.

 

  • 09.2017. godine, oko 16,45 sati, dogodila se prometna nezgoda na cesti M 17/3, u mjestu Kvanj. U nezgodi su sudjelovali G.Ž. (1972) iz Banja Luke s tmv marke Man, A.B. (1982) iz Sarajeva s vozilom marke Mercedes i N.S. (1982) iz Fojnice s tegljačem marke Renault s priključnim vozilom Schwarzmuuler. U ovoj prometnoj nezgodi teške tjelesne ozlijede zadobila je putnica iz vozila Mercedes B.J.M. (1933) državljanka SAD-a, a lakše tjelesne ozlijede L.A. (1960) državljanka Kuvajta, također putnica iz Mercedesa. Promet je na navedenoj dionici u potpunosti bio obustavljen za tmv-a i autobuse do 19,20 sati. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.
IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu