Naslovnica SPORT FOTO Na ‘Hercegovina Bike Road Tour-u’ sudjelovalo 25 biciklista iz 7 klubova

FOTO Na ‘Hercegovina Bike Road Tour-u’ sudjelovalo 25 biciklista iz 7 klubova

Podijeli objavu

S ciljem razvoja cestovnog biciklizma i predstavljanja Hercegovine kao biciklističke destinacije u organizaciji udruge „Zdrav  Život – Kinezis“ i biciklističkog kluba „Brotnjo“, a uz potporu “Turističkog klastera Hercegovine”  9. rujna 2017. održana je rekreativna biciklistička manifestacija pod nazivnom „HERCEGOVINA Bike Road Tour“.

Ova cestovna biciklistička tura u dužini od 170 km krenula je  iz Čitluka ispred hotela „Brotnjo“ te prošla kroz sljedeća mjesta i gradove Hercegovine: Ljubuški, Grude, Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Čapljina, Međugorje završavajući ponovno u Čitluku.

Cilj spomenute biciklijade bio je promocija cestovnog biciklizma u Hercegovini, kao i širenje sportsko-turističke ponude  i predstavljanje Hercegovine kao turističke destinacije. Na ovaj način se u Hercegovinu želi privući što više rekreativnih biciklista koji će uz bicikliranje obići kulturne i prirodne znamenitosti Hercegovine. Također se želi potaknuti lokalno stanovništvo na bicikliranje kao zdravu tjelesnu aktivnost. U samoj biciklijadi sudjelovalo je 25 biciklista iz 7 biciklističkih klubova sa područja Hercegovine i Hrvatske.

Imajući u vidu prirodne ljepote Hercegovine, njen gografski položaj i klimatske uvijete, kao i popularnost biciklizma i njegovu široku primjenu, očekujemo kako će lokalna zajednica prepoznati važnost ove organizacije za sportsko-rekreativnu, turističku, ali i kulturnu promociju Hercegovine. Iako prometnice nisu u najboljem stanju i ne postoji biciklistička infrastuktura svjedoci smo sve većeg broja stranih turista koji na svojim putovanjima biciklo koriste kao primarno ili pak sekundarno sredstvo obilaska destinacije.

Na tom valu i uz potporu “Turističkog klastera Hercegovine” kao i ostalih partnera koji su podržali našu manifestaciju nastaviti ćemo sa novim aktivnostima, poručili su organizatori.