Naslovnica Obavijesti Priopćenje MUP-a HNŽ povodom početka nove školske godine

Priopćenje MUP-a HNŽ povodom početka nove školske godine

Podijeli objavu

Počinje nova školska  2017/ 2018. godina u  HNŽ, te će s tim u vezi policijske uprave i policijske stanice ovog Ministarstava poduzeti potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u  pravcu zaštite djece –sudionika u prometu, kao najugroženije kategorije sudionika u prometu na cestama.

Početkom svake nove školske godine na prometnicama se pojavljuje nekoliko stotina novih školaraca od kojih se neki prvi put susreću sa brzim automobilima, motociklima pješačkim prijelazima, semaforima i sl. Najugroženija  skupina su učenici prvih razreda.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, poglavito najmlađih, policijske uprave će osigurati intenzivnije poduzimanje mjera i radnji  policije u blizini škola, na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu, te na mjestima gdje pješački prelazi nisu regulirani semaforima.

MUP-a HNŽ  ovim putem poziva medije da pojačaju svoje aktivnosti u smjeru zaštite najmlađih sudionika u prometu, te apelira na vozače motornih vozila da maksimalno budu oprezni (ali i strpljivi) na cestama koje su  u blizini škola, priopćeno je.