Naslovnica CRNA KRONIKA MUP HNŽ: Ronioci fizički napali policijsku patrolu, pa ih privela interventna policija

MUP HNŽ: Ronioci fizički napali policijsku patrolu, pa ih privela interventna policija

Podijeli objavu

Tijekom protekla tri dana iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 17 prijava (na području Mostara 9, na području Konjica 3, na području Čapljine 2, na području Čitluka 2 i na području Neuma 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 7 prekršaja; na području Mostara 5, na području Prozor-Rame 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 28 prometnih nezgoda; na području Mostara 18, na području Jablanice 3, na području Konjica 2, na području Čapljine 2, na području Stoca 2 i na području Prozor-Rame 1. Jedna je osoba smrtno stradala, šest osoba je zadobilo teške tjelesne ozlijede, šest osoba ozlijede neutvrđenog stupnja, a sedam osoba lakše tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja MUP je izdvojio:

18.08.2017. godine u PU Mostar je prijavila J.C. (1983.) nastanjena na Malti, da joj je, dok se kretala ul. Onešćukova, od strane dvije mlađe nn muške osobe s leđa otrgnuta torba u kojoj su se nalazili novac, mobitel i ručni sat. Upoznata krim. policija, poduzete potrebne mjere.

18.08.2017. godine dogodila se prometna nezgoda u Jablanici, na cesti M-17 – most Lendava, u kojoj je sudjelovao A.Č. (1992) iz Konjica s vozilom marke BMW. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobili su vozač A.Č., i suputnici u vozilu B.R. i E.B. Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

18.08.2017. godine pripadnici PS Mostar Jug lišili su slobode Đ.J. (1987) iz Blagaja u vezi KD Protuzakonit ribolov podvodnom puškom. Đ.J. je doveden u prostorije PS Mostar Jug gdje mu je privremeno izuzeta puška za podvodni ribolov. Isti je pušten nakon uzetog iskaza od strane djelatnika OKP-a.

18.08.2017. godine na području Gubavice i Hodbine ponovno se aktivirao požar od prethodnog dana, koji je prijetio objektima i kućama na navedenom rejonu. Upoznati su pripadnici Vatrogasne postrojbe koji su već imali ekipe na terenu koje su gasile požar. Prema dostupnim podacima u požaru je izgorjela štala vl. I.A. iz Hodbine, kao i 120 bala sijena, te je oštećeno još nekoliko objekata drugih vlasnika, a konačna šteta utvrditi će se naknadno. Vatrogasci su uspjeli, zajedno s mještanima navedenih mjesta, lokalizirati požar koji nije u potpunosti ugašen.

19.08.2017. godine u PS Mostar Jug je telefonski prijavljeno da su u rijeci Neretvi, u mjestu Maloševići, primijećene dvije nn osobe u ronilačkim odijelima i sa svjetlećim baterijama. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je fizički napadnuta od strane V.B. (1961) i V.B. (1985). Navedeni su, uz pomoć intervene policije PS Mostar Centar lišeni slobode i sprovedeni u prostorije za zadržavanje PS Mostar Centar. Poduzete sve potrebne mjere.

19.08.2017. godine dogodila se prometna nezgoda na NGM u Mostaru u kojoj je Z.O. (1964) iz Mostara vozilom marke Peugeot udarila u stup gradske rasvjete. U ovoj prometnoj nezgodi teške tjelesne ozlijede zadobila je suvozačica S.Z. (1937) iz Mostara. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

19.08.2017. godine, u 10,50 sati, dogodila se prometna nezgoda na cesti M 17 Mostar-Jablanica, u mjestu Sjenčine, u kojoj su sudjelovali H.Č. (1983) iz Sarajeva s vozilom marke Golf VI i V.B. (1955) iz Ilijaša s vozilom marke Opel Astra. Teške tjelesne ozlijede zadobili su suvozač iz vozila Golf A.Ć. (1981) i putnica B.Ć. (1981) iz Sarajeva. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobila su oba vozača kao i putnik iz vozila Golf M.Ć. (2007). Promet se na navedenoj dionici od 10,50 do 13,20 sati odvijao naizmjenice jednim kolničkim trakom. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

19.08.2017. godine dogodila se prometna nezgoda na lokalnoj cesti Gnojnice-Blagaj u kojoj su sudjelovali D.N. (1991) državljanin Mađarske, s motocikolom marke Honda i N.N. (1968) iz Mađarske s motociklom marke BMW. Teške tjelesne ozlijede zadobila je suvozačica na motociklu BMW S.N.K. (1970) iz Mađarske, dok su vozač D.N. i njegova suvozačica G.N. zadobili lakše tjelesne ozlijede. Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.

19.08.2017. godine, u 23,20 sati, dogodila se prometna nezgoda na magistralnoj cesti M 17, lokalitet Kovačine, u kojoj su sudjelovali I.K. (1993) s vozilom marke Ford Focus i D.I. (1997) s mopedom Malaguti. U ovoj prometnoj nezgodi smrtno je stradao D.I., dok je teške tjelesne ozlijede zadobio suvozač na mopedu E.I. (1999). Na lice mjesta pozvani su Hitna pomoć i vatrogasci. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, te poduzete sve ostale potrebne mjere.

20.08.2017. godine u PS Mostar Centar prijavio je djelatnik Elektroprivrede HZ HB da je tijekom noći izvršeno otuđenje tri elektro kutije iz kruga industrijske zone, na Bišće polju, te da su tom prilikom bez električne energije ostala tri poslovna objekta koja su locirana izvan industrijske zone. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.

20.08.2017. godine dogodila se prometna nezgoda na cesti M 16/2, u Neretvanskoj ulici u kojoj su sudjelovali M.Š. (1976) iz G. Vakufa s vozilom marke Mazda i pješakinja S.Š. (1938) iz Jablanice koja je zadobila teške tjelesne ozlijede. Nakon ukazane pomoći u DZ Jablanica ista je prevezena na daljnje liječenje u Mostar. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.