Naslovnica SPORT FOTO Prigodnom svečanošću otvoren 12. memorijal Stanko Sivrić

FOTO Prigodnom svečanošću otvoren 12. memorijal Stanko Sivrić

Podijeli objavu

Dvanaesti međunarodni rukometni memorijalni turnir „Stanko Sivrić – Premier Cup Međugorje 2017“ svečano je otvoren sinoć u Sportskom centru Krstine.

Ovogodišnji memorijalni turnir za mlade rukometašice i rukometaše traje do 24. kolovoza, a turnir na kojem nastupa više od pedeset ekipa iz BiH i Hrvatske svečano je otvorio načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić prilikom svečanog otvaranja turnira iskazao je podršku organizatorima memorijalnog turnira iz HRK Međugorje i čestitao im na obavljenom poslu, zahvalio na dolasku ekipama sudionicama turnira i poželio mladim rukometašicama i rukometašima da uživaju u sportskom nadmetanju, sklope nova prijateljstva i ponovno dođu u Međugorje i općinu Čitluk.

Na svečanom otvaranju upriličeno je predstavljanje ekipa sudionica, a svečanom otvorenju nazočio je i niz uglednika među kojima je bio i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović. Gradonačelnik Domitrović u Međugorje je doputovao u pratnji ekipe RK Ogulin koja nastupa na turnir, a na sinoćnjoj svečanosti gradonačelnik Ogulina je pozdravio sve okupljene i otkrio da se rado odazvao na poziv iz RK Ogulin. Također, gradonačelnik Domitrović je kazao kako ga za Međugorje vežu izuzetno lijepe uspomene i da se nada da će uspomene s turnira biti jednako tako lijepe.

Budući da se turnir održava u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta nezaobilazna je i njegova duhovna strana pa je tako sinoć u sklopu svečanog otvaranja turnira na sve njegove sudionike Božji blagoslov zazvao fra Perica Ostojić.

Uz svečano otvaranje turnira jučer je započelo i natjecanje po skupinama. Ovogodišnji turnir odigrava se u ukupno osam kategorija, po četiri za rukometašice i rukometaše, i to: 2000./01., 2002./03,. 2004./05. i 2006./07. godište.

Hrvatski rukometni klub Međugorje rukometni memorijal organizira u spomen na Stanka Sivrića, preminulog istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje.

Posted by Događajnica on Montag, 21. August 2017