Naslovnica SPORT U tijeku obnova atletske staze na stadionu Bare

U tijeku obnova atletske staze na stadionu Bare

Podijeli objavu

Obnova dijela atletske tartan staze na Gradskom stadionu Bare koji je bio u najlošijem stanju je u tijeku. Atletski klub Brotnjo, u okviru svojih mogućnosti, donio je odluku o pristupanju obnovi približno 1000 metara četvornih atletske staze, odnosno dijela koji je bio u potpunosti uništen.

Nakon uklanjanja ostataka atletske staze i obavljanja ostalih potrebnih predradnji, danas je započelo postavljanje prvog sloja atletske staze. Radove na postavljanju atletske staze izvode djelatnici tvrtke Bau Technik Leader d.o.o. iz Sarajeva, a budući da će radovi na obnovi atletske staze potrajati nekoliko dana iz Atletskog kluba Brotnjo apeliraju na sve korisnike stadiona da dok traju radovi na obnovi ne koriste atletsku stazu kako ne bi došlo do oštećenja.

Po završetku obnove atletičari Atletskog kluba Brotnjo, članovi ostalih klubova i rekreativci s područja općine Čitluk imat će bolje uvijete za treniranje. Također, AK Brotnjo moći će pružiti bolje uvijete mladim atletičarkama i atletičarima na Međunarodnom atletskom memorijalu „Bože Gagro“ prilikom čijeg održavanja će novoobnovljena staza biti i svečano otvorna.

Podsjetimo, poticaj za osnivanje AK Brotnjo dao je pokojni Bože Gagro. Odluka o osnivanju Kluba donesena je u prosincu 2005. godine, a u lipnju 2006. godine na Gradskom stadionu Bare otvorena je atletska tartan staza.