Naslovnica CRKVA Proslavljen blagdan sv. Stjepana: Fra Mića i fra Mika proslavili 30. obljetnicu...

Proslavljen blagdan sv. Stjepana: Fra Mića i fra Mika proslavili 30. obljetnicu služenja Gospodinu

Podijeli objavu

Blagdan sv. Stjepana Prvomučenika na svečan način proslavljen je danas u župi Čerin, čiji je sv. Stjepan nebeski zaštitnik.

Župljani župe Čerin i njihovi gosti danas su, nakon trodnevne duhovne priprave, na svečanom misnom slavlju koje je predvodio fra Damir Pavić zahvalili Bogu za sve darove koje su primili od prošlogodišnjeg blagdana sv. Stjepana.

Prije početka današnjeg središnjeg svečanog misnog slavlja, kod spomenika poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim stradalima domoljubima iz župe Čerin, nakon čega je uslijedila procesija s kipom sv. Stjepana Prvomučenika.

Fra Damir Pavić predvodio je današnje misno slavlje u koncelebraciji s dekanom Broćanskog dekanata don Đurom Benderom, fra Tihomirom Bazinom, župnikom župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, i još desetak svećenika. Fra Damir je predvodio i trodnevnu duhovnu obnovu tijekom koje je proslavljen 20. rođendan čerinske Frame. Tema duhovne obnove bila je „Svjedočiti vjeru u Isusa Krista danas“, a u današnjoj propovijedi fra Damir je govorio o uzornom životu sv. Stjepana i važnosti svećenika u životu zajednice. Naglašavajući važnost svećenika, fra Damir Pavić je kazao kako su svećenici bogatstvo za jedan narod i pozvao okupljene da mole za nova duhovna zvanja, te je na srdačan način čestitao fra Miljenku – Mići Stojiću i fra Miljenku – Miki Stojiću, dvojici svećenika rodom iz župe Čerin, na trideset godina svećeništva.

Naime, fra Mića i fra Mika na blagdana sv. Stjepana proslavili su 30. obljetnicu služenja Gospodinu i vjerničkom puku kroz svećenički poziv, na čemu im je čestitao fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenik Čerin u svoje ime i u ime svih župljana.

U sklopu proslave sv. Stjepana na Čerinu će večeras u 18,30 sati započeti krunica, nakon čega će u 19 sati uslijediti večernja sv. Misa i blagoslov djece.

 

Posted by Događajnica on Donnerstag, 3. August 2017

Podijeli objavu