Naslovnica CRNA KRONIKA Kanaderi čekaju odobrenje za ulazak na teritoriju BiH: Gasit će požar kod...

Kanaderi čekaju odobrenje za ulazak na teritoriju BiH: Gasit će požar kod Ljubuškog

Podijeli objavu

Veliki požar, koji je jučer u 13.20 izbio na području Gornjih Radišića, danas se proširio na područje iznad Mostarskih Vrata.

Budući da se vatra približila kućama, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i ministar financija i potpredsjednik Vlade ZHŽ-a Toni Kraljević su preko Vlade ZHŽ-a i Uprave civilne zaštite ZHŽ-a uputili zahtjev premijeru RH Andreju Plenkoviću i ministru Damiru Krstičeviću za slanje kanadera za pomoć u gašenju tog požara.

Kanaderi su, kako doznaje Večernji List, pripravni u Pločama te se samo čeka odobrenje bh. strane da mogu ući u zračni prostor BiH. Požar je u jutarnjim satima djelomično zaustavljen kod prvih kuća u naselju Mrljanovac, ali se nastavio širiti prema Mostarskim Vratima.

Važno je napomenuti da su se tijekom cijele noći ljubuški vatrogasci borili s vatrom sprečavajući je da prijeđe liniju vrha Obala i spusti se prema kućama u Donjim Radišićima. Ljubuškim vatrogascima u pomoć su pristigli i oni iz ostalih triju općina s područja županije – Gruda, Širokog Brijega i Posušja. Kako je za Radio Ljubuški izjavio Toni Kraljević, koji od početka koordinira sve proceduralne aktivnosti na relaciji MVP BiH – Vlada RH za pomoć u smislu slanja i angažiranja kanadera, potpredsjednik Sabora RH Milijan Brkić pružio je neizmjernu potporu i stavio se u potpunosti na raspolaganje kako bi se, uz pomoć hrvatskih zrakoplova, obuzdalo vatrenu stihiju i ugasilo požar.

IZVORVecernji.ba
Podijeli objavu