Naslovnica CRKVA AUDIO: Na Gradini proslavljen blagdan sv. Ilije

AUDIO: Na Gradini proslavljen blagdan sv. Ilije

Podijeli objavu

Mještani Donjeg Malog Ograđenika i zaseoka Barbarići, te njihovi mnogobrojni gosti jučer su na vidikovcu Gradina u Donjem Malom Ograđeniku proslavili blagdan sv. Ilije.

Po 37. put mještani ovog mjesta misnim slavljem, bogatim kulturno-zabavnim programom i ugodnim druženjem uz pjesmu, ples i obilatu trpezu proslavili su blagdan svog nebeskog zaštitnika.

Program obilježavanja sv. Ilije na Gradini započeo je molitvom krunice za vrijeme koje su svećenici ispovijedali vjernike, a nastavljen je svetom Misom koju je predvodio fra Mario Knezović, župnik župe Kočeri.

Fra Mario je propovijed na blagdan sv. Ilije iskoristio kako bi mnogobrojnim okupljenima poslao snažnu poruku, a što je fra Mario rekao u svojoj propovijedi poslušajte:

Tradicionalna proslava sv. Ilije na Gradini, nakon završetka Mise nastavljana je na terenu sportskog centra čija je izgradnja završena prije deset godina. U ime Organizacijskog odbora, dobrodošlicu predstavnicima Općine Čitluk na čelu s načelnikom Marinom Radišićem, svećenicima, sumještanima i njihovim brojnim gostima, kao i izvođačima poželio je Borislav Šimović.

U svom obraćanju Šimović je zahvalio članovima Organizacijskog odbora i mještanima koji su na bilo koji način doprinijeli da se nastavi tradicija proslave blagdana sv. Ilije na Gradini, te je posebno naglasio da posjetitelje očekuje bogata tombola sa više od pedeset nagrada čijom su prodajom sinoć prikupljana novčana sredstva za liječenje djevojčice Ivane Stojić.

Fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, nakon pozdravnog govora zazvao je  Božji blagoslov na okupljene i hranu koju su okupljeni u sinoćnjem prijateljskom druženju blagovali.

U kulturno-zabavnom programu sinoć su nastupile pjevačke skupine HKUD Brotnjo, članice i članovi HKUD Donji Ograđenici, Grupa Sirius, Radoslav Ćosić i Sinovi Hercegovine, koji su bili gosti iznenađenja na proslavi blagdana sv. Ilije na Gradini.

Humanitarna tombola sa više od pedeset nagrada naišla je na odličan odaziv sudionika proslave blagdana sv. Ilije, a najsretniji među njima sinoć su osvojili poklon bonove, novčane iznose, poklon proizvode podupiratelja tombole, večere, umjetničke radove, ali i dva ljetovanja koja su bila najvrjednije nagrade humanitarne tombole od koje je prihod namijenjen za liječenje Ivane Stojić.

Posted by Događajnica on Freitag, 21. Juli 2017