Naslovnica POLITIKA Tomislav Martinović: HNŽ će donijeti Zakon o turističkoj djelatnosti i preuzeti ovlasti...

Tomislav Martinović: HNŽ će donijeti Zakon o turističkoj djelatnosti i preuzeti ovlasti od FBiH koja namjerno uništava turizam na ovim prostorima

Podijeli objavu

Kako Federacija, točnije bošnjačka politika i službeno Sarajevo, planiraju nastavak unitarizacije, pokazuje nam i primjer Zakona o turističkoj djelatnosti.

Naime, ovaj dokument je već trebao biti usvojen, ali su pojedini politički krugovi odlučili kako ipak općine ne trebaju dobiti ništa od turizma, piše Večernji list BiH.

Tako su Čitluk, Mostar, Kupres i dalje u statusu da primaju stotine tisuća turista godišnje, a od toga nemaju nikakvu korist. Hrvatska politika odlučila je kako neće prekriženih ruku gledati na taj problem, nego će iskoristiti mogućnosti koje joj nudi Ustav ove zemlje.

Pitanje ovlasti

– Turizam je u nadležnosti Federacije i županija. Ako Federacija ne želi urediti tu oblast tako da se vide jasan napredak i pozitivne promjene, onda će to uraditi županije. Po načelu supsidijarnosti, Hercegovačko-neretvanska županija će donijeti Zakon o turističkoj djelatnosti i preuzeti ovlasti koje Federacija očito ne koristi ili kojima namjerno uništava turizam na ovim prostorima – rekao je za Večernji list predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH i dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović. Dodao je kako više nema vremena za čekanje za rješavanje problema u turizmu te kako se stanje mora promijeniti.