Naslovnica DRUŠTVO Sveučilište Hercegovina u subotu dodjeljuje počasni doktorat gosp. Antonu Kikašu

Sveučilište Hercegovina u subotu dodjeljuje počasni doktorat gosp. Antonu Kikašu

Podijeli objavu

Senat Sveučilišta Hercegovina na svojoj 19. sjednici donio je odluku o dodjeli počasnog doktorata gosp. Antonu Kikašu, iz Mississauga-e u Kanadi.

Počasni doktorat, prvi koji ova ustanova dodjeljuje, dodijeljen je gosp. Antonu Kikašu za izuzetne rezultate u promicanju hrvatske nacionalne svijesti, posebice hrvatskoga jezika i kulture, te promicanju znanosti i struke u području geodezije, građevine i arhitekture.

Rektor Sveučilišta Hercegovina, prof. ddr. Milenko Kundačina, dodijelit će počasni doktorat gosp. Antonu Kikašu na svečanoj ceremoniji, u subotu, 1. travnja 2017, s početkom u 14 h. Svečanost će biti održana u svečanoj dvorani Sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima.

Gosp. Anton Kikaš je postao poznat i popularan diljem bivše Jugoslavije, kad su ga vojnici JNA, u kolovozu 1991. godine, u Zagrebu, u zračnoj luci, uhitili i optužili za djelovanje protiv Jugoslavije. O njemu je snimljeno više filmova, napisano i napravljeno mnoštvo novinarskih reportaža, intervjua, ali je dijelu javnosti također poznato da je gosp. Kikaš jedan od najuspješnijih hrvatskih biznismena u dijaspori i veliki humanist.